dimarts, 7 d’agost del 2012

Estrenes: Indomable (Brave)




Brave (Indomable) (2D -3D)
Directores: Mark Andrews, Brenda Chapman I Steve Purcell (Subdirector)
Veus originals de doblatge: Kelly McDonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, entre d’altres.

La princesa Merida decideix agafar les regnes de la seva vida i combatre per la seva ma i contra una maledicció “bestial”.  Els fets succeeixen a Escòcia.




En versió original una bona colla de veus conegudes i britàniques com Kelly McDonald,  Emma Thompson, Julie Walters o Robbie Coltrane, els seguidors de Harry Potter els coneixen segur, perquè eren  - pel mateix ordre en que es citen -  La Dama Gris, la professora Trelawney; la Sra. Weasley (la mare de Ron, Ginny, els bessons George i Fred, Billy, Pearcy... ) i el guardià de Hogwarts el gegantí Hagrid.  Tots ells, per altre part, actors de llarg recorregut, per exemple Robbie Coltrane va fer el paper de Zukovsky a Golden Eye o El Mundo Nunca Es Suficiente de la sèrie de James Bond, entre d’altres.

Billy Connolly també és britàcnic, pot ser el recordeu de El Último Samurai, i tindreu ocasió de veure’l a El Hobbit en el paper de Dain Ironfoot.

A Espanya es va fer un concurs perquè amants del cinema poguessin participar com a doblador d’algunes frases a la pel•lícula.

Brave és el primer llarg metratge de Mark Andrews, qui té per altre part força experiència com guionista (entre d’altres John Carter i aquesta mateixa Brave de la que és co-guionista).
Brenda Chapman va ser co-directora de El Principe de Egipto i ha format part dels equips de guió, supervisió de guió o desenvolupador de la trama de pel•lícules tant conegudes com La Bella i La Bestia, El Rey León, Fantasia 2000, Chiken Run: Evasión en la Granja i també Brave.
Steve Purcell té molta experiència en el món dels videojocs també en l’equip de d’escriptors o guionistes.  Tots tenen també força experiència en el Departament d’Animació.

Per cert que Brave vol dir realment valent, la traducció per indomable crea confusió amb la fa pocs mesos estrenada Haywire.


   



Continuen: 
Prometheus (2D -3D)
Amaizing Spiderman
Madagascar 3: De Marcha Por Europa (2D – 3D)
Tengo Ganas de Ti
Ice Age 4
The Dictador
El Caballero Oscuro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada